Eme ismert édesség elkészítésére nem akarok sok szót áldozni, hiszem, ezt mindenki ismeri. Ami ezt esetleg mássá teszi: bodzavirág van benne. Most van a szezonja, érdemes használni. Különleges ízt add az ételeknek. Mindenképpen csak a virágokat tegyük bele, igyekezzünk minél több szárrészt kihagyni. Hogy az ételben egyáltalán ne legyen zavaró a virág – turmixal pépesítsük. Ebben ízesítésként még szentjánoskenyér mag õrleménye is van. Boldog étkezést!  |
 Hozzávalók: 1 csomó spenót, összevágva 3-4 gerezd fokhagyma, összezúzva ½ csésze elmorzsolt cseresznyepaprika ½ teáskanál gyömbér ½ teáskanál citromlé só 1 csésze fõtt lencse 2 evõkanál olíva olaj
Elkészítése: Melegítsd meg az olajat, süssed meg a fokhagymát, gyömbért és cseresznyepaprikát, kb. 1 perc. Add hozzá a spenótot, fedjed le, fõzzed kb. 2 percig. Végül keverd hozzá a lencsét, sót és citromlevet. Keverd alaposan össze. Rizzsel tálalva igen finom.
Boldog étkezést! |
 Hozzávalók: - 10 dkg vaj - 20 dkg búzadara - 20 dkg nádcukor - 1 cs aszalt füge - 10 dkg darált mák
Elkészítése: A vajat felolvasztjuk, majd a darát aranybarnára pirítjuk benne, állandó kevergetés közben. Az apróra vágott fügét, akár már az elején hozzátehetjük. Amikor a pirítás kész, hozzáadjuk a darált mákost és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi a darát. Hozzáadjuk a cukrot is. Kevergetéssel egyenletesre kavarjuk. Felforraljuk, majd levesszük a tûzrõl és lefedve pároljuk. A végén tûzön addig kavargatjuk, amíg a massza teljesen el nem válik az edény falától.
Boldog étkezést! |
Ha a napfényes Itáliát szeretnéd a konyhádban és az ebédlõdben látni, készítsd el. |
Tovább...
|
Sokat fogyasztunk a burgonyából, most egy érdekes elkészítési módját ismerhetik meg. Jó étvágyat hozzá. |
Tovább...
|
|