A legfontosabb titok a konyhában 
A test olyan eszköz, ami lehetõséget ad a cselekvésre, ezért nekünk kötelességünk ápolni és gondozni azt. Ne csak azért együnk, hogy teli legyen a gyomrunk. Ne csak arra törekedjünk, hogy az étel izletes legyen, hanem arra is, hogy az erõt adjon az élethez, s elõsegitse bennünk a lelki harmóniát és szeretetet!
Az az étel, amit vonakodva, nem megfelelõ, vagyis nem pozitiv tudatossággal fõznek, nem lesz tápláló, hiába van benne minden tápanyag. Nem okoz feltétlenül betegséget, de az egészséget sem mozditja elõ.
Nemcsak a megfõtt ételt fogyasztja el az ember az étkezés folyamán, hanem annak elkészitõjének a tudatát is azáltal, hogy a készitõ a tevékenysége folyamán a finom fizikális állapotát " bele" közvetiti az ételbe.
Mindig igyekezzünk olyan szeretetteljes állapotban ételt késziteni, aminek következtében saját magunk és társaink érdekében ily módon is javára váljunk mindenkinek. |