Kemencében sült kenyérlángos |
Hozzávalók: teljes kiõrlésû liszt – rozsliszt – búzadara – gabona kolbász – brokkoli – hagyma – tejföl - juhtúró – élesztõ – kakukkfû – olívaolaj – kapor – ajvár – tej – só – sajt – lelkesedéssel telített szeretõ hozzáállás
Elkészítése: Tésztát készítünk a lisztbõl a szokásos módon, élesztõvel, de adjuk hozzá a kakukkfüvet is. Kelesszük meg a tésztát.
Itt három féle ízesítést volt. 1. juhtúrót keverjünk össze friss, apróra vágott kaporral, hagymával, sóval – tetejére tegyünk gabona kolbászt 
2. tejfölt hagymával keverjük alaposan össze – tegyük bele az ajvárt, sót és az apróra vágott brokkoli egy részét – majd a tetejére tegyünk gabona kolbászt és a maradék brokkoli darabokat

3. ebben a változatban nincs ajvár, hanem csak a brokkoli a többi összetevõvel.
A sütés végén - mindhárom változatnál - ráreszeljük a sajtot és pár percig továbbsütjük, hogy ráolvadjon.
|